Ultra Board gir skruefeste UTEN treplater!

Ultra Board er en betydelig sterkere gipsplate med flere bruksområder enn de tradisjonelle gipsplatene, men like anvendelig. Den er utviklet for konstruksjoner som har krav til høy stivhet og robusthet, og tilfredsstiller strenge overflatekrav samtidig som man får et skruefast underlag.


EN VEGG MED MANGE STYRKER

• TV og høyttalere kan festes rett i veggen i stua og du får et lydsikkert tv-rom samtidig.

• Hyller, bilder osv. kan festes hvor som helst.

• Gir solid lydisolasjon og egner seg dermed svært godt til bruk på som soverom, tv-stue og andre plasser hvor det er behov for god lydisolasjon

• Et veldig godt valg på institusjoner, sykehjem, sykehus, skoler, forretningslokaler hvor det er store krav til overflate, robusthet og sikre veggkonstruksjoner.

• Ultra Board er et produkt tilpasset de fleste bruksområder med tanke på lydreduksjon og brannkrav.

Charlotte og Stian valgte å bruke Ultra Board i stuen i sitt funkisinspirerte hjem. Les mer om deres boligprosjekt her.

EN NY GENERASJON GIPSPLATER
Ultra Board har samme enkle overflatebehandling som vanlige gipsplater. Du kan også male direkte på platene etter å ha sparklet skjøtene. Ultra Board kan brukes som underlagsplate bak andre bygningsplater fra Norgips, eller som stabil, sikker og holdbar 1-lags konstruksjon. Monteres Ultra Board som første lag kan det andre platelaget skrus direkte i det underliggende laget, uten at du behøver å tenke på hvor veggens stenderverk er.

Brannbeskyttelse, lydreduksjon og skruefasthet for konstruksjoner med Ultra Board, er verifisert gjennom omfattende tester. Uansett antall platelag gir Ultra Board en sterk og sikker veggkonstruksjon som er skrufast. Det vil være minimal risiko for sprekker og utbøyinger på grunn av bevegelser i underlaget.

Ultra Board brukt sammen med stålstendere, skinner og sparkel fra Norgips gir den mest robuste veggkonstruksjonen med klassifisert brann- og lydkrav.


BRUKSOMRÅDER
Ultra Board er beregnet for innendørs bruk i veggkonstruksjoner som et mer skruefast underlag til tyngre innfestninger. Ultra Board kan monteres, sparkles og males som en vanlig gipsplate. Den kan brukes i veggkonstruksjoner som er 1- eller 2 lags konstruksjoner og anvendes som en underlagsplate.


BEARBEIDING OG MONTERING
Bearbeiding av Ultra Board utføres på samme måte som med andre gipsplater, se montasjehåndbok. Ultra Board skjæres med kniv og knekkes på samme måte som vanlig gipsplate uten hensyn til stenderverk.

Ultra Board er utprøvd i å utgjøre festeflaten for det ytre laget med gipsplater. Det vil si at ved montering av et ytre lag med Norgips gipsplater, kan ytterplaten skrus direkte i Ultra Board uten at det er behov for å ta hensyn til stenderverkets plassering.


ULTRA BOARD-SKRUEN

Dette er en skrue med borspiss som gir et optimalt skrueresultat ved montasje av Ultra Board eller andre harde gipsplater. Skruen har hybridgjenger og kan brukes til platemontasje på stål og tre, ståltykkelser opp til 2.0 mm.

• Gipsskrue som er laget for å feste ekstremt harde gipsplater mot stålstendere fra 0,46 til 2,0 mm og trestendere.

• Skruen er laget i herdet stål med borspiss som forborrer i platen

• PH 2 Bits

• Skruen finnes i tre dimensjoner

• Leveres i løse eller i båndet forpakning

• Forbruk ca. 20 stk./pr m2

• Innendørs skrue i korrosivitetsklasse C 1

Hotell Norge er et av Bergens eldste og mest prominente hoteller. I deres omfattende restaureringsprosjekt ble det blant annet brukt Ultra Board 15 som har bidratt med å skape robuste skruefaste gipsvegger. Les mer om prosjektet her.

KONTAKT OSS
For mer informasjon, ta kontakt med kundeservice på telefon +47 33 78 48 10 eller send mail til teknisk avdeling [email protected].


DOKUMENTASJON