Hotell Norge

Hotell Norge er et av Bergens eldste og mest prominente hoteller. Etter et omfattende restaureringsarbeid har Hotell Norge gjenoppstått som det ikonet det skal være for byen. Et moderne hotell som er restaurert med sin opprinnelige aura av storhet rundt seg.

Mer enn 600 millioner kroner er investert for å gi hotellet et moderne, nordisk uttrykk. Hotel Norge by Scandic har vokst med en ny etasje og utvidet til å bli Bergens største hotell. Samtidig har bygget fått et særpreg som gjør det til en opplevelse å besøke både for tilreisende og lokalbefolkningen. Det internasjonalt anerkjente interiørarkitektbyrået Concrete fra Nederland har hatt hovedansvaret for interiørdesignet.

Ved å omgjøre den gamle ballsalen til lobby skapes en unik opplevelse fra første stund: Gjennom en rulletrapp føres tilreisende gjester opp fra Café Norge i første etasje, til lobbyen i tredje etasje – i hjertet av bygget. Her møtes de av en gigantisk sol som alltid skinner, uavhengig av Bergens øvrige værsituasjon. Solens farge endres etter sesong og stemning og skaper en strålende atmosfære som kan nytes i timesvis.

For de tilreisende til Bergen er hotellet en destinasjon i seg selv, og med uformelle Café Norge i første etasje er hotellet en naturlig møteplass for bergenserne også. Dette gir hotellet en urban puls. Her vil det være konserter og kulturtilbud, liv og røre.

Til prosjektet har Norgips ikke bare levert standard gips, men blant annet bidratt med å skape robuste skruefaste gipsvegger med Ultraboard 15 og andre vegger som skal tåle en trøkk med platen Hard. Himlingssystemene er bygget med Flex. Akustikkplatene Danoline Stratopanel og Danoline Plaza er brukt for å gjøre lyden i rommene behagelig uten å gå på bekostning av det estetiske. I tillegg er det brukt DB+ stålstendere i veggene, noe som bidrar til veggenes gode lydegenskaper. Det passer bra for et sted hvor det blir mye puls.

Et vell av unike detaljer gir hotellet sitt særpreg. Blant annet har den verdenskjente gatekunstneren Dolk fra Bergen bidratt med flere utsmykninger og en av suitene bærer hans navn. Men også de mange detaljene og produktene som ingen ser er med på å gjøre Hotell Norge til et sted av ypperste klasse. Et hotell med en aura av storhet rundt seg.