Personvern og cookies

NORGIPS PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Norgips samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger samt om dine rettigheter.

Norgips, org. no. 986 034 757, Torgeir Vraas Plass 4, NO 3044 Drammen, er ansvarlig for vår behandling av personopplysninger.

Vi vil fra tid til annen gjøre endringer i vår personvernerklæring, for eksempel dersom regler eller praksis endres eller dersom vi behandler personopplysninger på en ny eller annerledes måte. En oppdatert versjon av vår personvernerklæring vil til enhver tid være publisert her, på våre hjemmesider.

Personvernerklæringen er sist oppdatert 11.10.22.

Oversikt over innholdet i erklæringen:

  1. Når og hvorfor samler Norgips inn personopplysninger?
  2. Dine rettigheter
  3. Hva registreres når du bruker nettsiden vår?
  4. Hva registreres når du kontakter oss og hvordan behandler vi dine opplysninger?
  5. Rettslig grunnlag
  6. Hvem får tilgang til opplysningene?
  7. Databehandlere og overføring til tredjeland
  8. Klager

1. NÅR OG HVORFOR SAMLER NORGIPS INN PERSONOPPLYSNINGER?

Vi behandler i hovedsak opplysninger som du har gitt til oss for en av disse årsakene:

  • Du sender oss en e-post med informasjon
  • På norgips.no, romforlivet.no og SoMe (Meta).
  • Du bruker chatboten
  • Du har registrert deg som abonnent av vårt nyhetsbrev
  • Via telefonsamtale og registrerer opplysninger som blir gitt
  • Via printede brosjyrer/flyere ol. hvor du fyller inn personopplysninger

2. DINE RETTIGHETER

Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til ordre@norgips.com. Du vil normalt får svar i løpet av 1-3 arbeidsdager, men senest innen 30 dager.

INNSYN, RETTING OG SLETTING AV EGNE PERSONOPPLYSNINGER

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling og rette innsigelse mot behandlingen. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside.

Ved utøvelse av dine rettigheter kan det tenkes vi ber deg bekrefte identiteten din eller ber deg gi ytterligere informasjon. Dette for at vi skal være sikre på at vi ikke gir innsyn i personopplysninger til andre enn personen selv.

3. HVA REGISTRERES NÅR DU BRUKER NETTSIDEN VÅR?

Norgips bruker ulike analyseverktøy og lagrer informasjonskapsler (cookies) på norgips.no (med tilhørende nettsteder).


Informasjonskapsler er små tekstfiler som våre nettsteder lagrer på din datamaskin, slik at vi kan gjenkjenne deg som bruker og gi deg tilpasset innhold og tjenester når du besøker nettstedene våre. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

Ved å besøke våre nettsteder samtykker du i at vi benytter informasjonskapsler/cookies, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse.

VI BRUKER FØLGENDE ANALYSEVERKTØY OG TREDJEPARTSLØSNINGER

Google- og Facebook analytics

Behandles av: Norgips og eksterne leverandører
Google Analytics brukes for å registrere og analysere besøksstatistikk på nettstedene våre. Informasjonen som lagres, inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men aggregert statistikk om brukernes bevegelser og oppførsler på nettsidene. Vi bruker denne informasjonen til å forstå hvordan besøkende opplever nettstedet og forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet vårt.

4. HVA REGISTRERES NÅR DU KONTAKTER OSS, OG HVORDAN BEHANDLER VI DINE PERSONDATA?

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål, avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:

  • Innsamling og administrasjon ved salg (kundefohold). Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer. Behandlingen skjer på grunnlag av avtale med deg.
  • Hvis du ikke ønsker at dine personopplysninger skal benyttes til dette formålet, kan du ta kontakt med oss så vil vi fjerne dine personopplysninger fra våre systemer.
  • Sende ut markedsføring, nyhetsbrev og gi informasjon om vår virksomhet: E-postadresse og mobilnummer. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykke fra deg eller som følge av at du har et forhold til Norgips.
  • Sammenstilling av hashede kontaktopplysninger (epostadresse og/eller telefonnummer) med hashede kontaktopplysninger hos Facebook, for å skape engasjement, lojalitet og slag av produkter og gi informasjon om vår virksomhet, og hvor sammenstilte data slettes etter at vi har kommunisert med personer på Facebooks plattform. Rettslig grunnlag er interesseavveining. Facebook hverken beholder dine kontaktdata eller bruker dem for deres formål. Hvis du ikke ønsker at dine personopplysninger skal benyttes til dette formålet, kan du ta kontakt med oss så vil vi fjerne dine personopplysninger fra videre bruk i denne Facebooktjenesten.
  • For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for oss for å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til våre brukere.
  • For å tilby persontilpassede annonser om Norgips sin virksomhet, benytter vi cookies fra Facebook og Twitter, som hjelper oss å forbedre våre markedsføringskampanjer.
  • Rekruttering til nye stillinger oss hos. CV, søknad, attester og referanser. Behandling av personopplysninger skjer for å inngå avtale, og utover dette skjer behandling på grunnlag av samtykke som du har gitt.
  • Dine personopplysninger slettes eller anonymiseres når det ikke lenger er grunnlag for å behandle dem. Normalt etter tre år uten ytterligere aktivitet eller samtykke. For spørsmål om sletting og anonymisering, kontakt Norgips på e-post ordre@norgips.com.

5. RETTSLIG GRUNNLAG

Norgips vil ikke behandle personopplysninger med mindre vi har grunnlag for dette i loven.

Behandlingen vil ha rettslig grunnlag i personvernforordningens art.6 nr. 1b) der denne er nødvendig for å oppfylle våre avtaler, eller for å gjennomføre tiltak på våre kunders anmodning før slike avtaler inngås. Behandlingen vil også ha rettslig grunnlag i personvernforordningens art. 6 nr. 1f) (interesseavveining).

Norgips vil ikke behandle personopplysninger om den registrerte utover det som anses som nødvendig for de formål som er nevnt ovenfor. Vi vil i noen tilfeller kunne innhente samtykke til behandlingen av personopplysninger, og vil i så fall ha grunnlag for behandlingen i personvernforordningens art. 6 nr. 1a).

6. HVEM FÅR TILGANG TIL OPPLYSNINGENE?

Tilgangen til personopplysninger om de registrerte, er i Norgips begrenset til de personer i organisasjonen som har behov for slik tilgang. Tilgangen er også begrenset til de formål som er nevnt under punkt 4 ovenfor. Opplysningene kan også videreføres til tredjeparter som utfører tjenester på vegne av Norgips, hvor de vil bli oppbevart inntil oppdraget er utført.

Norgips vil ikke videreselge eller gi bort personopplysninger til eksterne samarbeidsparter, i Norge eller i utlandet.

7. DATABEHANDLERE OG OVERFØRING TIL TREDJELAND

Vi bruker databehandlere for noen deler av vår databehandling som regnskapsførsel, CRM-system, Microsoft Office 365 inkludert skylagring, samt epostutsendelsestjeneste. Vår bruk av databehandlere har grunnlag i databehandleravtaler med disse. CRM-data lagres i Norge og epostutsendelsestjenesten behandler innenfor EU.

Vi behandler data innenfor EU/EØS-området, med følgende unntak:

Vi bruker Sharefile.com til overføring av større filer. Sharfile.com er en del av Citrix Systems, Inc. Rettslig grunnlag for overføring til tredjeland er Citrix’ sertifisering under EU-U.S. Privacy Shield avtalen.

Vår bruk av Microsoft 365 innebære at data kan behandles i USA. Rettslig grunnlag er Microsofts sertifisering under EU-U.S. Privacy Shield avtalen.

8. KLAGER

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med informasjonen vi har gitt i vår personvernerklæring, eller dersom du mener vi bryter med regler for behandling av personopplysninger ber vi deg i første omgang kontakte oss på ordre@norgips.com. Du har også anledning til å klage til Datatilsynet. Tilsynets kontaktinformasjon finner du på www.datatilsynet.no.