Byggetips på "Rom for livet"

rom med ulik funksjon på sykehus, skoler, barnehager, næringsbygg og boliger

romforlivet.no finner du en rekke gode råd og tips til hvordan du oppnår gode og brukervennlige rom i bygget du skal utvikle.

Det finnes en rekke ulike gipsplater på markedet. Norgips tilbyr flere forskjellige gipsplater tilpasset rom med ulik funksjon. Alt fra robuste overflater egnet for kjeller og bod til våtromsplater, lyddemping og mer skruvennlige eller ekstra brannsikre plater.

Fordelen ved å velge gips fremfor andre materialer et at gips isolerer mot støy, er brannsikker og stabil og er veldig enkel å montere. I fremtiden, når bygget en gang skal rives, er det greit å vite at gipsen er 100 % resirkulerbar. Gipsplaten er en perfekt byggekloss gjennom hele produktets livssyklus!

På inspirasjonssiden rom for livet finner du tips til hvordan du oppnår gode og brukervennlige rom i din bolig.

VI ER I ROMSKAPERBRANSJEN

Det er overraskende hvor ofte man i vår bransje glemmer beboerens behov når man planlegger en bolig, for eksempel det å ha et rom skjermet fra naboens støy, skruefaste vegger i stuen eller god akustikk i oppholdsrom – sammen med tryggheten om en solid og brannsikker konstruksjon. Med konseptet Rom for livet ønsker Norgips å fokusere på hva man bør ha kunnskap om når man skal skape rom for livet.

Hvilken type vegg bør du velge til ditt prosjekt?

Hvilke bruksområder, effekter og atmosfære ønsker du i de ulike rommene? Skal man for eksempel henge opp noe tungt på veggen trengs det en skruefast gipsplate. Om den aktuelle veggen er mellom stue og soverom eller baderom, er det lurt med en gipsplate med god lyddemping. Da kan man se på TV, uten å forstyrre dem som sover.


Med Norgips Veggvelger kan du velge de egenskapene som er viktig for deg eller den du bygger for, og har du allerede definerte lyd- og brannkrav kan du legge inn det. Trykk på Veggvelger ikonet under for å bli ført videre til verktøyet.

FOR PROFFENE: regn ut kostnaden og tidsbruken!

Hvilken type vegg bør du velge til ditt prosjekt? Hvilken plate er smartest å bruke når det gjelder tid og penger? Trenger du ett eller to lag? I Norgips Veggkalkulator kan du regne ut hvordan ulike veggløsninger skiller seg ut i pris og tidsforbruk. Trykk på Veggvelger ikonet under for å bli ført videre til verktøyet.

MESSEKONSEPT: NORGIPS SVERMER FOR BIER

I vårt bransjekonsept BEE2BEE lar vi oss inspirere av bienes samarbeid og arbeidsvilje. Videoen under viser Martine og Odd på Byggmakkers proffmesse hvor de presenterer et utvalg produkter. Med denne kunnskapen kan bryggebransjen tilby produkter som gjør bygg og boliger bedre. Vi sier at det er en vinn, vinn, vinn-situasjon.

Våre forhandlere

Norgips selger ikke produkter til forbrukermarkedet gjennom egne butikker. Våre produkter selges hos de ledende byggevareforhandlerne i Norge. Finn din butikk på vår forhandlerside. Profesjonelle innkjøpere som ønsker komplette systemer levert på samme lass kan ta kontakt med kundeservice.