Akustikk

Det er lett å glemme lyd når man skal bygge. Støy og romklang dukker nemlig ikke opp før bygget står ferdig. Med akustikkplater fra Norgips med i planleggingen får du lekre rom både for øyne og øre.

I offentlige bygninger er det en selvfølge å benytte akustikkregulerende materialer. Vi har flere mønstre og systemer til ethvert formål. Se vår leverandørs nettsider for mer informasjon og sortiment her.

Comfort Hotel Bergen Airport valgte et mønster med varierende størrelse på hullene til sin himling i sin ”Barception” for å skape en god romatmosfære for sine gjester.

BOLIGAKUSTIKK – HVORFOR TRENGER MAN PERFORERTE GIPSPLATER I PRIVATE HJEM?

Det er mer regelen enn unntaket, at man i kjøkken/allrom og stue har stor takhøyde. Dette gir lys og luft – komfort for øye og sjel. Jo høyere det er til taket, jo lengre tid tar lyden for å dø ut i rommet. Fliser, tregulv og vegger av murstein eller ulike typer av betong er alle harde overflater, som lar lyden i rommet leve i lang tid. Akustikk handler om, hvor lang tid lyden bruker på å miste sin energi.

Stian og Charlotte valgte å bruke akustikkplater i sitt funkisinspirerte hjem. Les mer om deres boligprosjekt her.

Dårlig akustikk betyr:

  • Det er anstrengende å føre en samtale.
  • Barn som leker føles som støy.
  • Lydanlegg virker ikke optimalt p.g.a. stor romklang.
  • Løsningen er å tilføre rommet lydabsorberende materialer som f.eks. perforerte gipsplater. Disse kan integreres i vegg og tak.


HVOR MANGE PLATER SKAL DET ANVENDES?
Det finnes ingen lovmessige krav eller formelle anbefalinger når det gjelder akustikk i boliger. For å oppnå best mulig demping av romklangen anbefaler vi at hele takflaten dekkes med perforerte gipsplater. Er det snakk om veldig høye rom (større høyde enn bredde ) bør det være akustikkregulering på veggene.

HVA SKAL MAN VELGE?
Ønsker du å benytte akustikkplater til din bolig, men usikker på hva du skal velge, kan du lese mer om de ulike akustikkplatene her.

KONTAKT OSS
For mer informasjon, ta kontakt med kundeservice på telefon +47 33 78 48 10 eller send mail til teknisk avdeling [email protected].

NASJONALE KRAV (OFFENTLIGE BYGG)
Med våre produkter kan man skape akustiske løsninger som alltid oppfyller nasjonale akustiske krav for spesifikk etterklangstid. Noen av produktene vi tilbyr kan absorbere opptil 90 % av lyden som treffer himlingsoverflaten – avhengig av himlingens konstruksjon og perforeringsdesign.


DOKUMENTASJON