Veggvelger

Norgips veggvelger

Her kan du finne informasjon om hvilken type vegg du bør velge til nettopp ditt prosjekt. Her kan du velge de egenskapene som er viktig for deg eller den du bygger for, og har du allerede definerte lyd- og brannkrav kan du legge inn det. Ta kontakt med teknisk avdeling [email protected] eller 33 78 48 20 hvis du trenger hjelp.

Vi har også lansert Norgips veggtabell med Teknisk Godkjenning: Veggtabell-oktober-2019

Velg platetype(r):

Alle platene fra Norgips gir vegger med gode brann- og lydegenskaper, men noen er laget for å yte bedre til spesifikke bruksområder.

Gipsplate for innervegger

Denne platen brukes til tak og vegger. Standardplaten er enkel å montere og har mange bruksområder.

Sementbasert våtromsplate

En uorganisk plate for deg som vil bygge et trygt og sikkert våtrom. Den er perfekt som flisunderlag og anbefalt av Fagrådet for våtrom.

Skruefast gipsplate

Når du søker en stabil vegg og vil skru direkte i platen. Ultra Board har enkel overflatebehandling og gode lydegenskaper.

Ekstra brannsikker

Spesialplate som brukes til vegg og himling. Platen brukes også til brannisolering av bærende stålkonstruksjoner.

Fuktbestandig gipsplate

Humidboard er en fuktsikker komposittgipsplate for innvendige vegger i fuktsensitive miljøer. Den har en glassfiberarmert og impregnert kjerne for minimalt fuktopptak.

Robust overflate

Platen har en eksra hard gipskjerne og ekstra sterk kartong og gir en robust overflate til barnerommet, garasjen, treningsrommet eller annet.

Våre veggkonstruksjoner er testet ved en horisontallast på 0,5 kN/m plassert midt på veggen, med minst 1,2 m fra gulv får en maks utbøying på 10 mm opp til 3 m vegghøyde, og deretter en utbøying L/300 av vegghøyden for høyere vegger.

Bygningsdelene er definert etter brannmotstand, det vil si hvor mange minutter bygningsdelen kan opprettholde sine vesentlige funksjoner under brannbelastning.

Norgips skilleveggsystem er ikkebærende skilleveggskonstruksjoner angitt med bokstavene EI + antall minutter.

E (integritet) er skillekonstruksjonens evne til å motstå brannpåkjenning på en side uten at brannen sprer seg til den andre siden på grunn av flammer og/eller varme gasser.

I (isolasjon) er skillekonstruksjonens evne til å motstå brannpåkjenning på en side uten at brannen sprer seg til den andre siden på grunn av varmegjennomgang (varmeledning).

Brannklassifiseringen gjelder for vegghøyder inntil 4 m.

R'w:

De angitte lydverdiene er det man kan forvente å oppnå i ferdig bygning med normalt gode flanketransmisjonsforhold og god lufttetting. For å oppnå feltverdier R'w ≥ 55 dB stilles det i tillegg ekstra strenge krav til liten flanketransmisjon.

Muligheten for å høre lyd mellom rommene avhenger også av om det er lyd i rommet man er i. Er det helt stille i rommet må man beregne en eller to klasser bedre lydisolering.

Klikk på ønsket veggtype for å se resultater