Kramping av Ultra Board®

Montasje med kramper vs. skruer reduserer installasjonstiden med ca. 25%. Regner vi med enhetstiden 0,19 timer for montasje med skruer av hardgips og en timepris på 600 kr/h blir besparelsen på ca. 30 kr/m².

Slik monterer du Ultra Board med kramper

Ved montasje av 1-lag Ultra Board® på trestendere skal platene festes med kramper på c/c 80-100mm langs kanter og inne på platen.

Ved brannkrav skal kramper festes med en maks avstand på c/c 80mm langs kanter og inne på platen. Krampen plasseres minst 15mm inn fra kanten av platen.

Ved 2-lag Ultra Board® skal første lag festes med kramper på maks c/c 100mm langs alle kanter og inne på platen. Andre lag skal festes med kramper på 100-150mm langs alle kanter og inne på platen. Avstand mellom kramper må ikke være mindre enn 80mm. Andre platelag kan festes direkte i det første platelaget uten å ta hensyn til plassering av stenderne.

Om flere lag med plater skal monteres, må disse monteres forskutt med et fakk eller minimum 150mm.

OBS! Avstand mellom kramper kan variere fra leverandør til leverandør, krav til stabilitet og brann. Kontakt respektive leverandør for informasjon.

Detaljer for kramping av Ultra Board

Kramper festes til stender med en vinkel på 30° i forhold til stenderens retning. Avstand til kanten er den samme som for montasje med skruer, min. 15 mm fra skåret kant og 10 mm fra kartongkledd kant.

Alle skjøter i første platelag skal ha understøttelse av stender. Bruk enten kortere biter av tre eller remser av Ultra Board® som understøttelse. En horisontal skjøt lages ved å kappe en bit av en Ultra Board® plate (høyde 300 mm). Gipsremsen plasseres med 200mm overlapp på den nederste platen og med 100 mm overlapp på platen over. Gipsremsen festes med en avstand på cc 200 mm horisontalt og cc 100 vertikalt.

C/C 600 mm

C/C 450 mm

Dimensjoner kramper

Krampene skal være galvaniserte og behandlet med harpiks.

Krampene skal forsenkes mellom 0,5 og maks 1mm for å forenkle sparkling.

Oversikt over kramper*:

* Avstand mellom kramper kan variere fra leverandør til leverandør, krav til stabilitet og brann. Kontakt respektive leverandør for informasjon.

Veggtabell for kramping av Ultra Board

Vil du vite mer om kramping av Ultra Board?

Da kan du kontakte oss for en uforpliktende demo og mer produktinformasjon. Book demo