En atmosfære for velvære

For skaperne av The Well er målet å revolusjonere nordmenns forhold til velvære, gjennom helt spesielle sanseopplevelser.

The Well. Som nordens største spa ønsker The Well å skape en atmosfære som dyrker velvære og badekultur.

– Vi har hentet inspirasjon fra de beste badekulturene i hele verden og samlet dem under et tak, forteller operasjonssjef på The Well, Remy Alsli.

Det er tirsdags formiddag på The Well og Alsli har akkurat åpnet døren inn til spaets tyrkiske hamam. Interiøret er som tatt ut av en historie fra tusen og en natt. Et mykt teppe av varm vanndamp slår mot ansiktet. Det dufter av friske urter og sitrus.

Nordens største. The Well er nordens største spa fordelt over 10 000 kvadratmeter og ligger en kort busstur unna Oslo sentrum. Bygget inneholder en rekke spa-tradisjoner og et bredt spekter utendørs- og innendørsfasiliteter som et japansk onsen, nordlyssauna, tropisk badstue, fjelldusj og 11 ulike basseng med temperaturer fra 16 til 38 grader. Men hvordan skaper man egentlig et spaparadis, en verden av vann og varme, som folk ønsker seg tilbake til?

– Å skape en unik atmosfære og gi hvert rom sin egen personlighet, har vært avgjørende for suksessen vår, forteller Alsli.

– The Well skal ta deg med på en opplevelsesreise med utgangspunkt i ulike badekulturer og velværeritualer.


Fuktig. Utfordringen har vært å kombinere design og funksjonalitet. Vi har valgt materialer som tåler både høy varme og mye fukt, sier operasjonssjef Remy Alsli.

Vi beveger oss videre, forbi et bibliotek, en safari-lounge og opp til den japansk-inspirerte delen med meditasjonssauna, dampbad og en utendørs, japansk hage med en varm kilde, kalt «onsen». Alle etasjene og de ulike sonene er preget av et variert og nøye gjennomtenkt materialevalg og teksturer. Treverk, marmor, fliser og armerte betongvegger.

– Utfordringen har vært å kombinere design og funksjonalitet. Vi har valgt materialer som kan tåle både høy varme og fukt. I tillegg er akustikken ekstremt viktig for at man som besøkende skal ha det komfortabelt, forteller Alsli.

– Merker du hvor behagelig det er å oppholde seg her ved svømmebassenget?

Sant nok, lydnivået ved spaets midtpunkt er ganske annerledes enn den typiske norske, ekkofulle badehall. Her svømmer besøkende til lyden av rolige bølgeskvulp. I følge Alsli ligger hemmeligheten i himlingen over bassenget. Taket har ulike vinkler og kansellerer dermed ut uønskede lydsvingninger.

Vi har hentet inspirasjon fra de beste badekulturene i hele verden

Stor variasjon.– Det har vært utrolig interessant å være en del av et slikt prosjekt som virkelig satser på å skape unike rom og atmosfærer til sine besøkende, sier Dag Erik Akersveen i Norgips.
Akersveen er produktsjef for Aquapanel som er brukt på store deler av innerveggene i spaet siden byggplatene er uorganiske og kan verken råtne, mugne eller brytes ned. Platenes bøyelige egenskaper har også bidratt med den flotte utformingen av de buede veggene.

– Resultatet er imponerende. Dette er et skikkelig prestisjeprosjekt. Jeg tror alle som besøker The Well blir imponert over omfavnet og alle variasjonene, sier Akersveen.


Atmosfære i veggene. Norgips har levert utendørs og innendørs aquapanel til The Well, som ligger på Kolbotn i Oslo.

Badekultur. Ved bassenget ligger en ung dame utstrakt på en solstol og sover. Selv om badekultur ikke er særlig utbredt i Norge, håper Alsli at The Well vil bidra med en større interesse for avslapning og velvære blant nordmenn.

Dette er et skikkelig prestisjeprosjekt.

– Vi mennesker bruker lang tid på endringer, så det er vanskelig å se for seg at nordmenn blir velværedyr over natten. Mange tenker nok at spa ikke er noe for dem.

Alsli smiler. – Likevel møter vi stadig nye kunder som forteller oss om den fantastiske opplevelsen de har hatt, selv om de i utgangspunktet var litt skeptiske.

Fuktige fakta om The Well:

  • Nordens største spa- og velværesenter på Kolbotn i Oslo
  • 11 basseng og 15 badstuer og 25 behandlingsrom
  • Bygget er tegnet av arkitektene Halvorsen og Reine, som står bak spa-og velværeanlegg som Farris Bad og Son spa.
  • Norgips har levert utendørs og innendørs aquapanel til The Well.
  • Thewell.no


Skrevet av redaksjonen